⋆ Reménysugár Alapítvány Szeged

kisfiú

Kérjük segítsd Te is ADÓD 1%-val alapítványunkat!

Adószám: 18456695-1-06
Számlaszám: 10402805-28017662-00000000 KHB

Szívszorító, egyben felemelő esemény részesei lehettünk vasárnap délután: a Mátyás téri templom bejáratánál működő kávézó, az IZI Pakk és a Reménysugár Alapítvány közös Mikulás túráján a Szegedi Gyermekklinika onkológiai és pszichiátriai osztályán fekvő kis hősök arcára csaltak mosolyt a szervezők.

TÖBB NAPOS LETT AZ IDEI TÚRA: RÁSZORULÓ CSALÁDOKON, ÁRVÁKON ÉS BETEG GYEREKEKEN SEGÍTETT A MIKULÁS

„Még tavaly indítottuk el a Mikulás túra programot, melynek lényege, hogy a szezon utolsó nyitva tartási napján pikniket tartunk, ahol a vendégek csokit, mikulás csomagokat, tartós élelmiszereket és tisztítószereket ajánlhatnak fel” – magyarázta a kezdeményezés lényegét Hunyadi Anna főszervező, a kávézó tulajdonosa. A beérkezett adományokat eredetileg december 6-án vitték volna el rászoruló szegedi családok részére, de annyira sok adomány gyűlt össze az idén, hogy több napos lett a túra:

  • pénteken az újszegedi Vakok Intézetében jártak,
  • szombaton egész nap nehéz helyzetben lévő családokat látogattak a Mikulással karöltve és még egy árvaházba is el tudtak menni,
  • vasárnap délután pedig a Szegedi Gyermekklinika felé vették az irányt.

Fotók: Török Kornél, Szeged 365

„Közel 200 mikuláscsomagot viszünk a súlyos betegségekkel harcoló kis hősöknek, akik a járványhelyzet miatt az ablakból integethettek a Mikulásnak” – újságolta Anna a Mátyás téri induláskor. Szent Miklós Püspök szegedi helytartója egy nagylelkű lovas kocsi tulajdonos felajánlásának köszönhetően egy gyönyörű hintón vitte az ajándékokat a Mátyás térről az onkológiai, pszichiátriai és elfekvő osztályon lévő kicsiknek.

A SZEGED 365 IS A MIKULÁSSAL TARTOTT

Török Kornél kollégánk természetesen ott volt a vasárnap délután, fél kettőkor induló hintó fedélzetén, következzen egy szívet melengető fotógaléria az eseményről:

Egy személyes kommentár, a végére: nincsenek nagyobb hősök a földkerekségen, mint a Szegedi Gyermekklinikán gyógyuló csöppségek. Minden porcikánkkal kívánjuk, hogy mielőbb meggyógyulhassanak és néhány hét vagy hónap múlva már a makk egészséges gyerekek önfeledt életét élhessék. A mai akciót szervező szegediek előtt pedig le a kalappal, köszönjük, hogy mosolyt csaltatok a kicsik arcára! Felemelő érzés tudni, hogy ennyire klassz emberekkel élünk egy városban.